Bozulan Bir Oyuncağın İçerisindeki Parçaları Keşfe Çıkan Öğrencimiz, Motorun Çalışmasını ve Hareketini Sağlayan DC MOTOR Sistemini Keşfetti.

Bozulan Bir Oyuncağın İçerisindeki Parçaları Keşfe Çıkan Öğrencimiz, Motorun Çalışmasını ve Hareketini Sağlayan DC MOTOR Sistemini Keşfetti.

25.10.2022 167

Bilişim ve İnternet Kulübümüzün çalışmalarının, okulumuz öğrencileri üzerindeki olumlu etkileri görülmeye başlandı.

            Kulübümüzün çalışmalarının öğrencilerimiz arasında kulaktan kulağa duyulması sonucu, öğrencilerimiz kendilerini bilimsel çalışma gayreti içerisinde buldular. Kulübümüzde olmayan ama kulüp çalışmalarının etkisini hisseden bir öğrencimiz, makinaların çalışma prensiplerini anlamasına yarayan bir çalışma gerçekleştirdi. Bozulan bir oyuncağın içerisindeki parçaları keşfe çıkan öğrencimiz, motorun çalışmasını ve hareketini sağlayan DC MOTOR sistemini keşfetti. Oyuncak aracın ilerlemesini sağlayan dc motor sisteminin, farklı amaçlarla da kullanılabileceğini anladı. Bu doğrultuda motorun ucuna pervane takan öğrencimiz – havalar her ne kadar soğumaya başlamış olsa bile – bir soğutucu fan yapmayı başardı.

            Öğrencimizin yaptığı bu çalışma belki basit bir keşif gibi görülebilir ama kendisi için ileride gerçekleştireceği başarılı çalışmaların – belki de yeni icatların – kapısını aralayan bir çalışma olması açısından kendisi için önemli bir keşif oldu.

            Öğrencilerimizin her türlü çaba ve gayretleri, alanımız ve branşlarımız bambaşka olsa bile, biz öğretmenleri hem umutlandırmaya, hem de heyecanlandırmaya yetiyor. Okulumuzdaki tüm öğretmen personeli olarak her tür yenilik ve gelişimin en büyük destekçileri ve yüreklendiricileri olmaya devam edeceğiz.

            Durmadan gelişmek ve yeni şeyler keşfetmek temennilerimizle...

DC MOTOR: Hareketli motor parçalarında sürekli hareket gerektiren sistemlerin en önemli parçası olan bu parça, kendisine güç verildiği müddetçe – ta ki güç kesilene ya da bitene kadar – dönme hareketine devam ederek, entegre olduğu çark sistemi gibi farklı sistemlerle değişik hareketlere olanak sağlayan bir motordur. Bu hareketler temelde dönme olmak üzere; ilerleme ve delme gibi değişik görevleri de yapabilir. Robot sistemlerinin de olmazsa olmaz bir parçasıdır. Ev aletlerinden oyuncağa, yapı onarım ve tamir malzemelerinden devasa büyüklükteki araçlara kadar hemen hemen her alanda kullanılırlar.

25-10-202225-10-202225-10-202225-10-202225-10-2022