Kaymakamımız Ali Cemal Altınöz' ün Aşı Duyurusu

Kaymakamımız Ali Cemal Altınöz' ün Aşı Duyurusu

20.09.2021 265

Kıymetli Velilerimiz, Sevgili Öğrenci Kardeşlerim,

Covid-19 virüsüne karşı verilen mücadelede en önemli tedbirler ilk olarak maske, mesafe, temizlik olarak belirlenmişken en son aşamada bilimsel veriler aşılamanın en güçlü koruyucu tedbir olduğunu ortaya koymaktadır.

Aşılama bir yandan bulaş riskini azaltırken diğer yandan virüsü kapan kişilerin hastalığı daha hafif atlatmasını sağlamaktadır. İzlenen aşı politikası gereği şu an ilçemizde 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımız kendi iradesiyle, 13 yaşından gün almış -18 yaş arası öğrenci kardeşlerimiz ise e-nabızdan verilen veli onayına tabi olarak aşı vurulabilmektedir.

Bu sebeplerden ötürü ilçemizde %88 olan aşılama oranını arttırıp toplumsal bağışıklığı yükseltmek ve okullarımızın eğitim-öğretime daha sağlıklı bir şekilde duraksamadan devam edebilmesini sağlamak amacıyla tüm veli ve öğrencilerimizi ilk doz aşılarını olmaya, birinci dozu yaptıran vatandaşlarımızı ise ikinci doz aşılarını olmaya davet ediyor, Covid-19 virüsü ile mücadelede elde edeceğimiz başarıda bize destek vermenizi istirham ediyorum.

Ali Cemal Altınöz

Kaymakam

20-09-2021