Öğrencilerimiz ÇÖLYAK Hastalığı İle İlgili Bilgilendirildi

Öğrencilerimiz ÇÖLYAK Hastalığı İle İlgili Bilgilendirildi

09.05.2022 495

Çölyak hastalığı genetik olarak yatkın bireylerde; buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıl ve tahıl ürünlerinde bulunan "gluten" proteinine karşı duyarlılık sonucu gelişen ince bağırsak hastalığı olarak tanımlanmaktadır.

Bu kapsamda; 9 Mayıs  Dünya  Çölyak  Günü'nün  bulunduğu  hafta  içerisinde  resmî ve özel okul/kurum yönetimleri tarafından http://amasyaisg.meb.gov.tr/www/colyak-egitimleri/dosya/50 adresinde yer alan sunum ve bilgilerden yararlanılarak öğrenci, öğretmen, veli, yemekhane-kantin işletmecisi/çalışanı ve diğer okul çalışanlarına yönelik farkındalık eğitimlerinin yapılmasının sağlanması, çölyaklı öğrencilerin beslenmesinin  sağlanabilmesi için kantinlerde, okul/kurum ve pansiyon yemekhanelerinde glutensiz ürünlerin bulundurulması, glutensiz besin hizmetinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

http://amasyaisg.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_04/19133016_Colyak_HastalYYY_sunumu.pptx

09-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-202209-05-2022